Reteta de coaste de porc

de abetina in Porc, 31 Ian 2024 | 1183 vizualizari

 

Aceasta reteta este absolut delicioasa, se pregataste usor si la fel de usor dispare din farfurie. Este reteta veche si foarte veche, dar poate fi mereu la moda. Familia este pur si simplu indragostita de aceasta reteta. Se poate manca si calda cu mamaliguta si sos de smantana cu usturoi, dar se poate manca si rece cu mustar sau ceapa.
Pentru Reteta de coaste de porc sunt necesare cateva ingrediente: costite, bors, condimente, ulei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de coaste de porc
  • doua bucati de costita;
  • 1 lingurita sare;
  • 4 foi de dain;
  • 100 ml.bors de putina;
  • 2 litri apa;
  • 1 caciulie de usturoi;
  • 1 lingurita piper boabe;
  • 1 lingurita oregano;
  • 1 lingurita rozmarin;
  • 1 lingurita de miere de albine;
  • 1 lingura boia de ardei dulce;
  • 1 lingurita usturoi granulat;
  • 4 linguri de ulei.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de coaste de porc:

Iata cum se prepara Reteta de coaste de porc.

Se taie coastele in doua bucati si se pun intr-o oala la fiert in apa cu bors de putina, sare, piper boabe, foi de dafin, catei de usturoi, oregano si rozmarin. Se fierbe cu capac si la foc iute.

 Cand coastele sunt fierte, se opreste focul si se scot pe un platou.

 Se prepara un sos din miere de albine, ulei, cam 100 ml supa de la carne, boia de ardei dulce,s e poate pune si iute, dar eu am pus doar dulce si usturoi granulat.

  Intr-o tava se pune hartie de copt, se unge hartia cu sos si se pun coastele peste hartie, apoi se ung coastele cu sosul obtinut.

 Se da tava la cuptor la foc mare pentru circa 20 minute sau chiar mai putin, din cand in cand se deschide cuptorul si se ia cu lingura sos care se pune peste coaste. Cand sosul a scazut, se opreste focul si se prepara un sos din usturoi cu smantana grasa, se mai pune la foc si de o mamaliguta mare sa ajunga la toata lumea.

Sa aveti pofta, dragilor la o reteta absolut delicoasa ca la mama acasa!

Vezi si reteta de Coaste afumate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de coaste de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Lau 1

03.02.2024, 18:40

oanapl 1

05.02.2024, 18:02

Bune!

Rocsi 1

07.02.2024, 20:29

Nu sunt cea mai mare consumatoare de coaste, dar arata foarte bine ce ai tu aici si o bucatica mica tot as servi!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impletit